Hoe u kunt winnen binnen retail & horeca in 2021: een nieuw jaar met nieuwe kansen 2 years ago

We naderen de laatste dagen van 2020, een jaar dat voor de meesten van ons niet snel genoeg voorbij kan zijn. We bevinden ons momenteel in een algehele lockdown en houden onze vingers gekruist dat iedereen vanaf 20 januari weer de zaak mag openen. Maar een ondernemer zou geen ondernemer zijn als deze zich niet ook zou focussen op de kansen die er nog wél zijn. Daarom hebben wij voor u een aantal van deze kansen in 2021 op een rijtje gezet. Hiermee komt u ook volgend jaar aan de juiste kant van de trends binnen retail en horeca te staan.

 

  • Voeg menselijkheid – a human touch – toe aan uw digitale kanalen

Afgelopen jaar hebben we een digitale verandering doorgemaakt die normaal 10 jaar zou duren. De verwachting is dan ook dat in ook in 2021 de belangrijkste groeimotor voor retail de digitale kanalen zullen zijn. Maar, waar we groei zien van digitale kanalen, zien we ook een groei in behoefte aan sociaal contactthe human touch. Als retailer kunt u hierop inspelen met bijvoorbeeld livestreams, een virtuele klantenservice en shoppen via social media. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker dat social media influencers via een live video producten verkopen. Ook zien we de dat door de ontwikkeling van artificial intelligence het steeds eenvoudiger wordt om op grotere schaal uw klanten ook het gevoel van persoonlijke aandacht te geven.

Het verbeteren van de online klantervaring is dan ook cruciaal om bij te blijven bij deze digitale trend. Wij kunnen u hierbij helpen door uw webshop te integreren met uw point of sales systeem. Van accounting tot CRM, van inventaris management tot ERP – de mogelijkheden zijn eindeloos bij Countr. Zo hoeft u minder tijd te besteden aan dagelijkse administratie, en houdt u tijd over om te focussen waar u het meeste energie van krijgt: het verbeteren van de ervaring van uw klant.

 

  • Met een omnichannel strategie hogere weerbaarheid tegen onverwachte situaties

De enige zekerheid die we hebben voor 2021, is dat de situatie onzeker is. Dé manier om te kunnen winnen in onzekere situaties is door flexibel te zijn. Des te groter is het belang om via meerdere kanalen te opereren: zowel offline als online. Dit vergroot uw flexibiliteit en weerbaarheid tegen onverwachte situaties. Het opereren via meerdere verkoopkanalen brengt echter ook meer complexiteit en administratie met zich mee, waar u als ondernemer misschien wel helemaal niet op zit te wachten. Precies daarom heeft Countr een platform ontwikkeld om u een hoop zorgen uit handen te nemen als het gaat om omni-channel verkoop. Wij helpen u graag om online en offline met elkaar te integreren en zo in één platform een klip-en-klare oplossing te hebben.

 

  • Met slimme keuzes de juiste focus leggen

Het is onwaarschijnlijk dat de vraag naar bijvoorbeeld fashion, luxe producten en horeca in 2021 terug zal groeien naar het pre-corona tijdperk. Door de financiële crisis hebben mensen hebben een lager besteedbaar inkomen, er is hoge werkeloosheid en groeiende ongelijkheid. We zien dat grote merken en bedrijven inspelen op deze afname in consumentenvraag door middel van een focusstrategie: ze behouden de winkels met de hoogste omzet, de best roterende producten worden in voorraad gehouden, de menukaart bevat minder – maar de meest populaire – opties, en er wordt nog meer gewerkt met persoonlijke aanbiedingen. In andere woorden: het maken van slimme keuzes is noodzakelijk om het hoofd boven water te kunnen houden en biedt zelfs kansen om te groeien in deze tijd. De slimheid van deze keuzes heeft weinig te maken met de intelligentie van de ondernemer, maar met het gebruik van data om de keuzes op te baseren. Of het nu marketing, assortiment of promotie betreft: door de data op de juiste manier te interpreteren weet u op welke aspecten u de focus moet leggen.

Heeft u wel eens gehoord van de “80/20”-regel? Deze stelt dat u met 20 procent van de inzet, 80% van de resultaten bereikt. Probeer deze 20% te identificeren, zodat u uw tijd efficiënt gebruikt en daardoor maximale resultaten kunt behalen. Wij kunnen u daar een handje helpen: op ons POS dashboard is uw ruwe data mooi en inzichtelijk gevisualiseerd zodat u snel kunt bepalen waar u in 2021 het beste de focus op kunt leggen. Aan de slag gaan met Countr is dus zeker een slimme keuze!

 

  •  Afstand blijft de norm – speel daar op in

Ondanks ons vele wishful thinking voor het nieuwe jaar, kunnen we helaas ook in 2021 nog niet om het coronavirus heen. De vaccins lijken eraan te komen, maar de voorspelling is dat het nog maanden zal duren voordat de overheid de teugels zal laten vieren. Kortgezegd, ook in 2021 zullen afstand en voorzichtigheid de norm zijn. Gelukkig kunt u als ondernemer daarop inspelen, zelfs in uw offline kanalen. Contactloos eten en drinken kunnen bestellen, zelf producten kunnen afrekenen: dat zijn kansen voor u om ook binnen uw offline kanalen te groeien in 2021. Wij denken graag met u mee over self-checkout mogelijkheden om zo uw klanten de mogelijkheid te geven om een veilige afstand te bewaren.

Commenting is Disabled on Hoe u kunt winnen binnen retail & horeca in 2021: een nieuw jaar met nieuwe kansen